Puig fa bo a Saura

El conseller d’Interior, Felip Puig, està aconseguint el què semblava impossible: fer bo el seu predecessor, Joan Saura i convertir en un acte de fe la llei de Murphy, segons la qual el més dolent encara pot empitjorar.
De la desmesura amb què van actuar les tropes de Puig contra els indignats de la Plaça de catalunya de Barcelona, n’és una proba prou clara el resultat de 137 ferits a cero, a favor (o en aquest cas en contra) dels pacífics acampats. Tot plegat fa la impressió que Felip Puig, (el mateix home que anunciava fa pocs mesos nomenaments de directors generals sense encomanar-se ni a Déu ni al Diable, i encara menys al seu cap i president de la generalitat, Artur Mas), havia d’estrenar la seva quota de poder com el nen que prova per primera vegada una joguina nova. Mai havia estat hospitalitzada tanta gent en nom de la higiene i les celebracions del Barça, si ens atenem a les excuses del nen per haver engegat la seva joguina quan no era l’hora del pati ni l’endemà de Reis, per més que li sembli. I tot això per provocar que el nombre d’indignats creixés de manera proporcional a la desmesurada actuació dels Mossos, evidenciant que aquest noi a més d’un barroer és un inútil.
Sempre s’ha dit que no hi ha res més agosarat que la ignorància. I en això, Felip Puig també en dóna exemple. Amb posat de pinxo de barri va dient per tot arreu que tornaria a fer el mateix. No cal que ho juri, ja ho sabem!. A més, gosa donar la culpa a les imatges que van captar els periodistes de les estomacades als pacífics indignats, alguns d’ells encara hospitalitzats. I no s’acaba aquí la seva fatxenderia. Com en Fraga, la plaça de catalunya és seva. I per deixar-ho més clar, anuncia que farà posar càmeres als cascs de les seves hordes perquè quedi constància de la bondat de les estomacades. No se sap però, si també en farà posar a les viseres de les gorres per què també en quedi del què passa als calabossos de les comissaries. Ell, que tant va blasmar per les càmeres a les cel·les dels detinguts. Tampoc, queda clar, si les càmeres seran mudes o amb so. Això, equivaldria a modificar alguns protocols, com ara el llenguatge dels policies. I és que sona molt diferent sentir dir a un Mosso apallissant a un home assegut “te vas a enterar hijo de puta”, que “ara te n’assabentaràs, malfactor”.
El què deia, que acabarà fent bo a Saura.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.