El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Garrepa

El Barça no és una Societat Anònima però Josep Lluís Núñez actua moltes vegades com si ho fos. Aquesta d’ara n’és un exemple. Quan tots els aficionats pensen en jugadors, ell pensa en milions. Un club esportiu no ha de guanyar diners, ha de guanyar títols. És evident que per conquerir campionats calen jugadors de qualitat, els jugadors bons costen diners i el club ha d’aconseguir els recursos econòmics necessaris per fitxar-los. Però un cop es tenen, s’han de gastar. Amb seny, però s’han de gastar. És el que va dir Johan Cruyff a Andorra: els milions han de ser al camp i no al banc. Potser algun dia es posarà en marxa una copa d’Europa de clubs amb superàvit i el Barcelona en serà el campió permanent només presentant el seu estat de comptes, però ara per ara, l’única copa d’Europa que hi ha es guanya marcant gols. Això és el que interessa a l’aficionat i no els balanços econòmics. Prou feina en té amb el de casa seva o el del seu negoci. Johan Cruyff té fama de ser garrepa amb els seus diners. Josep Lluís Núñez està demostrant que ho és amb els diners dels altres.
(Article publicat a El Punt l’11  de maig del 1996)