El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Salvatges

El balanç del Gran Premi d’Espanya de motociclisme que es va fer a Jerez de la Frontera va ser de nou morts. Cap, però, es va produir a sobre la pista, en els entrenaments o en les curses. Totes les víctimes van ser aficionats que, o bé van patir accidents quan anaven al circuit, o bé es van matar en alguna de les estúpides, brutals i salvatges juguesques que se solen fer durant les nits, com veure qui aguanta més sobre una roda o qui és el que té més pebrots en un cara a cara entre dues motos a tota velocitat. Dins de la pista no hi va haver cap víctima, però poc n’hi va faltar. La invasió de la pista que van fer els aficionats, celebrant un triomf de l’espanyol Àlex Crivillé que ells mateixos van impedir, podria haver acabat en una tragèdia. Una cosa es envair la pista quan la prova ja ha acabat, per estar prop dels pilots, i una altra de ben diferent fer-ho en plena cursa quan els pilots s’estan jugant la vida, amb el gas a fons, per ocupar un lloc en el podi. Per acabar-ho d’arreglar, la Guàrdia Civil també hi va contribuir amb un vehicle que es va desfrenar i va ferir quatre persones.
(Article publicat a El Punt el 18  de maig del 1996)