El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Història

Els jugadors, els tècnics i els directius passen, el club sempre queda. Aquest tòpic del futbol s’està utilitzant molt aquests darrers dies després de la traumàtica sortida de Johan Cruyff del FC Barcelona. Cruyff és part important de la història del club, però, evidentment, no l’únic protagonista dels quasi 100 anys d’activitat de l’entitat. La història, però, l’escriuen els guanyadors i Cruyff, ara per ara, ha perdut. I també ha perdut un lloc a la història. Si més no, a la petita de tots aquells que juguin amb el Monopoly del Barça que comercialitza el diari Sport. En aquest joc no hi surt Johan Cruyff. No hi és ni en la part dedicada als grans jugadors de la història del Barça -de fet, només va guanyar una lliga i una copa-, ni en la que apareixen cracks d’altres equips -tres copes d’Europa i una copa intercontinental amb l’Ajax i tres pilotes d’or no deuen ser prou mèrits-. Per aquest joc, el jugador Johan Cruyff no ha existit. El joc es va comercialitzar abans de la destitució de l’holandès com a entrenador del Barcelona. La cacera de bruixes ja havia començat?
(Article publicat a El Punt el 25 de maig del 1996)