El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Tot era fals

La festa de celebració del títol de lliga de l’Atlético de Madrid va superar tots els límits de mal gust i sentimentalisme barat als que en algunes ocasions havien arribat el Barcelona o el Real Madrid, els dos clubs que obtenen títols més sovint. El desplaçament a la font de Neptú i l’oferiment de les copes a l’Ajuntament, la Comunitat Autònoma i la catedral de l’Almundena entren dintre de la festa habitual. El que es va sortir de mare va ser la desfilada amb cavalls i carrosses i la festa al Manzanares. Allà, sobre l’escenari muntat en el terreny de joc és, on enmig de la foscor de la nit, vaig veure la llum. Aquesta temporada de 22 equips, plena de futbol dolent i especulatiu, amb els directius anant a cop de punys i barallant-se pels calés de la televisió, amb la majoria de clubs acomiadant els seus entrenadors, no ha existit. I si, malgrat tot, ha existit, tot el que ha passat ha estat més fals que el Michael Jackson que va actuar a la festa del Manzanares. Un Michael Jackson sortit del Lluvia de estrelles d’Antena 3, la cadena còmplice de l’horterada matalassera.
(Article publicat a El Punt l’1  de juny del 1996)