El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Lleis

Catalunya no pot tenir seleccions pròpies que participin en les competicions internacionals. Ho han dit el govern espanyol, el seleccionador espanyol de futbol, alguns columnistes i els representants de gairebé tots els partits polítics espanyols. És com quan es demanava un comitè olímpic per a Catalunya. No pot ser. Ho diuen les lleis. Ja ho sabem que ho diuen les lleis! I abans de les lleis que ara estan vigents n’hi havien unes altres i abans unes altres diferents i bé que es van canviar. Hi ha gent que, amb aquesta por a modificar les lleis, sembla que, d’haver estat per ells, no haurien ni aprovat la Llei de Reforma Política i encara tindriem el Fuero de los Españoles. Si el fet que Catalunya tingui seleccions pròpies és tan negatiu, té tan poc suport popular i ha de ser tan perjudicial per l’esport català i espanyol com es diu, que en facilitin la seva creació i ja es veurà que passa. Quina por tenen? Aprovar una llei que permet fer quelcom no vol dir que s’obligui a fer-ho. La llei del divorci no va obligar a divorciar-se, ni la de l’avortament, a avortar. Només ho facilita.
(Article publicat a El Punt el 16 de novembre del 1996)