El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

El millor

La prestigiosa revista esportiva dels Estats Units Sports Illustrated ha escollit el jugador de golf Tiger Woods com millor esportista del 1996. En un any en què s’han disputat uns Jocs Olímpics en els quals van brillar grans estrelles, la tria d’un jugador de golf de 20 anys que acaba de debutar entre els professionals, és sorprenent. Sorprenent, però només des del punt de vista europeu. Woods ha derrotat Michael Johnson i Carl Lewis, dues de les estrelles dels Jocs Olímpics. Un esdeveniment que, amb el record de Barcelona-92, ens sembla que ho ha de ser tot per la ciutat i el país on es disputa. Als Estats Units no. Dotze anys enrera, als Estats Units ja s’havien organitzat uns altres Jocs i Atlanta-96 només va ser un més dels molts esdeveniments que es fan a aquell país. Johnson i Lewis ho són tot aquí, però als Estats Units no. Són dos més dels molts esportistes que hi ha. Guanyen títols i fan rècords en un esport, l’atletisme, que no és res al costat dels grans esports professionals. Igual que els Jocs no són res al costat de la Superbowl, les Sèries Mundials i la final de la NBA
(Article publicat a El Punt el 28 de desembre del 1996)