El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Altres catalans

Els dos diaris esportius que s’editen a la ciutat de Barcelona tenen la llengua catalana com un element reservat per grans gestes del Barça, per posar titulars com !Campions!, o !Aquest any sí!. Dijous però, tots dos van fer un pas endavant i sembla que van descobrir que hi ha gent que parla en català en el món del futbol. Un posava un títol que deia: «No tornaré mai a la selecció». Ho havia dit Stòitxkov. L’altre destacava que un directiu de l’Independiente argentí havia anat a fitxar Flavio, de l’Espanyol, parlant en català: «Bona tarda, vinc per fitxar Flavio…». Tots dos diaris remarcaven el fet que dues persones no catalanes s’expresessin en català i per això, ho escrivien en aquesta llengua. A partir d’ara doncs, seria d’agrair que les entrevistes a Guardiola, Ferrer, Sergi, Roger …, que s’expressen en català, les publiquessin en aquesta llengua, si més no les respostes, i no haguessin de fer l’esforç de traduir-ho tot. Ja sé que tots dos diaris són catalans però també es distribueixen fora de Catalunya i que potser alguns no ho entendrien. Doncs que subtitulin, com a les televisions!
(Article publicat a El Punt l’11 de gener del 1997)