El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

El FC Barcelona s’ha especialitzat darrerament en fer públics informes que demostren que Bobby Robson no ha descuidat el planter del club. Primer en va fer un segons el qual Robson és l’entrenador que més jugadors del planter ha fet jugar en el primer equip del Barcelona en la seva primera temporada. Ara n’ha fet un altre que diu que el Barcelona és el club que alinea en el seu primer equip més jugadors provinents del planter. Amb les xifres a la mà, els dos estudis són absolutament correctes i demostren el que el Barcelona vol, que no s’hi val d’acusar Robson de menysprear els jugadors de casa.Les coses clares. Tampoc s’hi val fer trampes i dir que els jugadors del planter han jugat un total de 4.724 minuts en el que va de lliga quan 3.715 d’aquests minuts els han sumat entre Guardiola, Sergi, Amor, Ferrer i Busquets i entre De la Peña, Roger, Òscar, Celades i Arnau, sumen 1.009 minuts. És evident que els cinc primers jugadors esmentats han sortit dels equips inferiors del Barcelona. Aquests jugadors però, ja fa molts anys que són en el primer equip i considerar-los del planter en el sentit que ho vol fer l’estudi del Barcelona és pura demagògia.És clar que en el Real Madrid es sumen els 450 minuts de Chendo i els 760 de Sanchís, en el Betis els 1.530 de Ríos i els 1.517 d’Ureña, en el València els 756 de Fernando, en el Deportivo els 717 de Fran i en l’Atlético de Madrid els 1.548 de Solozábal o els 734 d’Aguilera. Dir que fer jugar tots aquests homes és una mostra de què els entrenadors promocionen el planter dels respectius equips és fer-la molt grossa. Amor fa nou anys que juga en el primer equip del Barcelona; Guardiola i Ferrer, set i Sergi, quatre. Sanchís i Chendo ja han superat la trentena i han estat tota la vida en el Real Madrid, igual que Fernando en el València.Que els dos diaris esportius de Barcelona publiquin aquests estudis però utilitzin expressions com «Segons el club, el Barça és el que més jugadors del planter ha aliniat» demostra que l’aigua no és del tot clara, encara que ells es limitin a transcriure les dades que facilita el club. Els directius i tècnics del FC Barcelona tenen moltes altres coses importants a fer que no enganyosos estudis com aquests.
(Article publicat a Presència el 12 de gener del 1997)