El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Dopatge

Un jugador de 23 anys és el primer positiu en el control antidopatge del tennis professional. A Ignacio Truyol, 127 de l’ATP, li van trobar que havia pres esteroides el juliol del 1996 i ara ha estat sancionat amb un any sense jugar. És bo que el tennis, un dels esports que tradicionalment ha estat al marge del control antidopatge, comenci a controlar el que prenen els jugadors. El que resulta difícil de creure és que Truyol, sense cap gran èxit en el seu palmarès, és l’únic jugador de tennis professional que es va dopar durant 1996. Diuen que Truyol es va medicar per curar una lesió que té a l’esquena i que la sanció és excessiva. Que ha estat un cap de turc, que l’han sancionat perquè és un jugador del piló i que no s’haurien atrevit amb un top-ten. S’ha acusat l’ATP de castigar Truyol per justificar que fa alguna cosa amb el dopatge. Potser. Es la història de sempre, que ja s’ha donat en altres esports. Si el castigat fos una figura tampoc faltaria qui diria que ha estat triat per donar exemple. Tant se val. Les regles del dopatge estan clares i són per complir-les. Tothom.
(Article publicat a El Punt el 18 de gener del 1997)