El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Tecnología

Un dels fets que la gent aprecia més dels esports d’equip, especialment del futbol, és poder discutir sobre les jugades i que ningú pugui tenir la raó absoluta. Parlo de les jugades conflictives, d’aquelles que tot i que la televisió les repeteix una i mil vegades, no hi ha manera que dos exàrbitres es posin d’acord. Ara Antena 3 ha incorporat a les seves retransmissions un nou sistema per oferir aquestes jugades, amb imatges virtuals que, segons ells, ho aclareixen tot. Res de res. En els fores de joc la màquina fa les ratlles més rectes que Sergi Albert amb el bolígraf; però en moltes altres jugades, cadascú continua veient el que vol veure i la màquina no pot discernir si les mans han estat voluntàries o no, o si el jugador volia o no intervenir en la jugada. Ja va bé. Així sempre queda alguna cosa amb la qual els directius i els entrenadors poden justificar els fracassos quan s’han invertit tants i tants milions de pessetes. I els aficionats poden continuar discutint i discutint. La tecnologia no ha estat feta per ser aplicada al futbol. Especialment a la lliga de les estrelles.
(Article publicat a El Punt l’1 de febrer del 1997)