El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Sevilla

Samaranch, sí, Sevilla, no. Aquest ha estat el resultat de la trobada dels cardenals olímpics a Lausana. Samaranch es presentarà a la reelecció en el COI fins més enllà del 2.000 -si la mare natura ho permet-, però Sevilla haurà d’esperar si vol organitzar uns Jocs. Res sorprenent. El COI ja viu bé amb Samaranch i Sevilla hauria de saber que la proximitat de Barcelona-92 era més una llosa que un valor afegit. El millor ha d’arribar encara. Sevilla vol els Jocs i està disposada a demanar els dels 2.008, una data que està marcada amb vermell en l’agenda de l’alcalde de Madrid, que deleix per poder organitzar uns Jocs millors que els de Barcelona. Tot i que els Jocs es concedeixen a una ciutat i no a un Estat, les normes del COI indiquen que només pot haver una candidata per país. El mes de setembre pot ser divertit. Si els Jocs del 2.004 es concedeixen a Ciutat del Cap o Buenos Aires, la lluita entre Sevilla i Madrid està assegurada. Si la triada és una ciutat europea, andalusos i madrilenys quedaran ben fotuts. Des de 1952 no es fan dos jocs seguits en el mateix continent.
(Article publicat a El Punt el 8 de març del 1997)