El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Malalts

Hi ha dues malaties que es pateixen periòdicament a Madrid i a Barcelona. Són la barcelonitis i la madriditis. Apareixen i desapareixen segons els resultats del FC Barcelona i del Real Madrid i el que l’agafa, sempre ho sol negar i dir que és el rival el que està malalt. Uns i altres aleguen que mai han patit la malaltia i que les dades i la història ho demostren. Tots estan convençuts del que diuen. Aquestes darreres setmanes, entre la Recopa, la final de la lliga ACB i la lluita per la lliga de futbol, les dues malaties han atrapat a uns i altres. La barcelonitis i la madriditis afecten a la memòria, perquè directius, entrenadors i jugadors demostren que no recorden ni el que ha passat la setmana anterior. De vegades, diuen tot el contrari del que havien afirmat, plenament convençuts, uns dies abans. Els entrenadors i els jugadors són professionals dintre del camp, però fora, demostren que són igual que els aficionats i parlen i parlen, moltes vegades sense ni pensar. Els directius, no són professionals, parlen encara més que tots els altres i tenen pitjor memòria.
(Article publicat a El Punt el 24 de maig del 1997)