El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Himnes

El govern del PP ha afegit un sobtat interès per la música de banda al seu famós interès general pel futbol. Com que tenen molta feina i no poden estar en tot, no està de més fer-lis algunes suggerències. Abans de cada partit de la lliga de les estrelles, es podria fer sonar l’himne del país amb més representació en els equips titulars, que no necessàriament ha de ser Espanya. Per exemple, en un Deportivo-Salamanca haurien de sonar els himnes de Brasil i de Portugal. A la lliga ACB, a gairebé tots els partits només podria escoltar-se l’himne dels Estats Units. Quan hi hagi una gran varietat de nacionalitats en un equip, sense que cap país predomini, podria sonar l’himne de la legió estrangera. Una alternativa seria fer sonar l’himne de cada país que estigui representat sobre el camp -com es va fer a la Ryder Cup amb l’equip europeu-, però llavors els partits haurien de començar més d’hora. Hi ha una qüestió que no sé com resoldre. Què passa amb els partits d’handbol que jugui Iñaki Urdangarín? Han de tenir un tractament especial? Cal que es reguli. Urgentment!
(Article publicat a El Punt l’11 d’octubre del 1997)