El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Llengua

La presentació dels nous uniformes del Barça va ser el punt de sortida del que ha de ser una llarga col·laboració entre el FC Barcelona i Nike. D’entrada, però, ja va fallar en un tema fonamental: la llengua. La benvinguda a l’acte va ser en castellà i el representant de Nike a Espanya, abans de fer el seu parlament en castellà, va dir, en català, que ja que hi havia gent de fora, parlaria en castellà. La dinàmica es va trencar quan va prendre la paraula Guardiola i va dir que ell parlaria en català perquè li sortia millor i s’ho havia preparat en aquesta llengua. Més tard, Núñez també va parlar en català. En el vídeo promocional, Nike va explicar que havia estudiat la història del Barça a l’hora de dissenyar els nous uniformes. Doncs, de passada, podien haver caigut en el fet que el Barça és un equip català i què a Catalunya hi ha una llengua pròpia. Potser el que va passar és que Nike no es va moure de l’entorn de la plantilla professional del Barça i, és clar, allà, de català, no gaire. Tret dels jugadors catalans, algun Visca Catalunya! de compromís i para de comptar.
(Article publicat a El Punt el 16 de maig del 1998)