El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Sis anys i 1 dia

Sis anys i un dia. Això és el que ha durant Javier Clemente a la selecció espanyola de futbol. Sis anys i un dia. Abans, aquest dia de més als sis anys significava l’ingrés a presó major. Dijous, segur que molta gent es va sentir com si sortís de la presó després d’haver complert aquesta condemna quan va saber que Clemente no tornaria a dirigir la selecció més important de totes les seleccions que es fan i es desfan: la de futbol. Clemente no m’ha caigut mai bé. Ni a l’Athletic, ni a l’Espanyol, ni a l’Atlético, ni a la selecció, però haig de reconèixer que el trobaré a faltar. Clemente és aquella final de copa on Maradona i els de l’Athletic van anar a garrotades, però també la final de Leverkusen, o aquell 0-6 gloriós de San Mamés. Sense Clemente no hi haurà tantes polèmiques i els partits de la selecció, sense les despietades crítiques dels comentaristes de la cadena SER adornant les imatges de la televisió, ja no seran el mateix. Ja cal que Clemente trobi aviat un equip. Sense ell, el futbol no serà el mateix. Sis anys i un dia és molt de temps per oblidar-lo de cop. Torna!
(Article publicat a El Punt el 12 de setembre del 1998)