El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Seleccions

Hi ha moltes coses que no acaben d’encaixar en aquesta vida. Ara mateix s’està produint una situació ben estranya, o potser no?, amb la reivindicació del dret de les seleccions catalanes a participar a les competicions internacionals. El diari Sport s’hi ha abocat i ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures en favor de les seleccions catalanes incloent a les seves planes una butlleta que es farà arribar a la plataforma promotora. Fins aquí, tot perfecte. El problema és que la butlleta és l’única cosa que hi ha en català en tot el diari. ¿Es pot reivindicar, en castellà, el dret de Catalunya a ser independent, esportivament parlant? ¿És més important reivindicar un dret esportiu que potenciar l’ús de la llengua pròpia del país? ¿Els drets de Catalunya s’acaben en un partit de futbol? A ningú no se li acudiria reclamar la independència de Catalunya, dintre de Catalunya, en una altra llengua que no fos el català. Una altra cosa és quan es tracta que t’entenguin els de fora -Freedom for Catalonia-. Volem seleccions catalanes, però les volem en català.
(Article publicat a El Punt el 10 d’octubre del 1998)