El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Cotitzar

Hisenda reclama 400 milions de pessetes a Arantxa Sánchez Vicario. Es veu que la tennista espanyola-catalana-barcelonina-andorrana no va complir amb les seves obligacions fiscals durant alguns anys. Ja veurem què passarà, però tot fa pensar que res de res. ¿Perquè és una esportista que dóna glòria a Espanya-Catalunya-Barcelona ha de rebre un tracte diferent als altres ciutadans? ¿Els títols a la Copa Federació -la Copa Davis femenina- són a canvi dels impostos que no paga? Ella, com molts altres esportistes d’elit, diu que haurien de tenir una retenció inferior a la resta de mortals, ja que la seva vida esportiva -i per tant, laboral- és més curta que la de la resta de ciutadans. Té tota la raó i el secretari d’Estat per a l’esport, Santiago Fisas, ho abona. El que s’obliden de dir sempre és que, en aquests pocs anys de sacrificada vida professional, guanyen molts més diners que els que la gran majoria de treballadors guanyarem en tota la nostra vida. I a sobre, nosaltres cotitzem religiosament, sense anar a cap d’aquests paradisos fiscals. No com ells.
(Article publicat a El Punt el 7 de novembre del 1998)