El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Beques

Dir que a Madrid no entenen res de tot això de les seleccions catalanes no és dir res nou. Dies enrere, quan es va aprovar una esmena a l’avantprojecte de llei de l’esport que només obligava a anar a les seleccions catalanes els esportistes que rebessin alguna beca, a alguns diaris de Madrid els va faltar temps per destacar aquesta obligatorietat que, evidentment, faria que aquests esportistes no poguessin competir amb Espanya. I quin problema hi ha? Que no ho fan així a Espanya i a qualsevol altre lloc del món? Alguna federació mantindria la beca a un esportista que no volgués competir amb la selecció espanyola? Algú pagaria a un component d’una selecció rival? A l’Estat espanyol, a més, cornuts i pagar el beure, perquè es donen beques, a través del pla ADO, a no residents. És a dir, a esportistes que reben subvencions de l’Estat però no paguen impostos. No cal recordar noms. Per cert, la final del Masters va ser una final espanyola però no totalment. Algú es va fixar en les dades de Carles Moyà? En l’apartat de residència, hi deia: Montecarlo.
(Article publicat a El Punt el 5 de desembre del 1998)