El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Planter

Una de les darreres modes del futbol català és parlar del planter. A can Barça, perquè no juguen. A l’Espanyol, perquè juguen i estan ajudant l’equip a sortir del pou. Caldria, però, tenir clar què vol dir que un jugador sigui del planter d’un equip i no confondre-ho amb el fet que sigui un jugador jove. Uns exemples. Delfí Geli, des de fa uns anys a l’Atlético de Madrid i que es considera que és del planter del Barça, però quan el van fitxar del Girona tenia 20 anys i havia jugat a segona B. El mateix passa amb Roberto Fresnedoso, que es diu que és del planter de l’Espanyol, tot i que, quan el van fitxar del Girona, amb 18 anys, ja havia jugat a segona B. El darrer cas, Nan Ribera. Amb 18 anys ja va debutar a segona B amb el Girona. Després hi va jugar amb el Figueres i va fixar per l’Espanyol amb 23 anys. Planter de l’Espanyol? Què han de pensar els responsables dels clubs i de les escoles que es dediquen a la mainada quan veuen que s’utilitza amb aquesta lleugeresa la paraula planter? Fitxar jugadors de 20 anys que juguen a segona B o tercera és fer planter?
(Article publicat a El Punt el 9 de gener del 1999)