El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Déu Samaranch

He vist la llum! La conferència mundial sobre el dopatge m’ha obert els ulls i m’ha fet veure el que em negava a acceptar tots aquests anys. Déu existeix, té nom i cognoms i és de Barcelona: Joan Antoni Samaranch Torelló. Ell ho pot tot. Ell és l’ànima que mou l’esport mundial. Sense ell no seríem res. Com va poder existir l’esport quan ell no hi era i com ens ho farem quan es retiri l’any 2001? Que continuï. Que algú faci alguna cosa i li concedeixi la immortalitat. Samaranch, Samaranch, Samaranch… Només importa ell? I l’esport? I els esportistes? La declaració final de la conferència de Lausana no es va votar, es va aclamar, a l’estil de Samaranch, perquè la Unió Europea no hi estava d’acord. Hi ha elements molt positius a la declaració. S’ha obert un nou camí, però sembla que tot és gràcies, únicament i exclusivament, a Samaranch. Ningú més hi ha treballat? I els 600 participants a la conferència? Només van anar allà a escoltar el que deia Déu? Samaranch va ser ambaixador a Moscou, potser allà va aprendre això del culte a la personalitat.
(Article publicat a El Punt el 6 de febrer del 1999)