El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Catalans

En una setmana en què a Can Barca només s’ha parlat de fills catalans, em quedo amb una frase de Sergi, que va dir que li agradaria, poder parlar més en català al vestidor. I jo li diria, ja que no hi pot parlar al vestidor, per què no hi parla davant tots els mitjans de comunicació. Perquè tot i l’allau de catalanitat que envaeix el Camp Nou, jo continuo veient com els blaugrana catalans fan declaracions en castellà i fins i tot, en algunes ocasions, repetint a petició d’alguna cadena de televisió, les opinions que acaben de fer en català. És clar que encara és més esperpèntic veure com el Marca, l’As, Tele 5 o Antena 3 s’erigeixen en defensors de la catalanitat del club i de la continuïtat dels jugadors catalans. I a Barcelona? Quina és la llengua habitual de la majoria de mitjans d’informació presents al Camp Nou? Quantes preguntes es fan en català -sort de TV3 i Catalunya Ràdio- a les rodes de premsà? L’estiu passat Ronald de Boer deia a Sport que ja pensava a aprendre català i el periodista li responia que devia voler dir castellà. Demagogs i hipòcrites no patiu, que a Can Barca falta gent.
(Article publicat a El Punt el 12 de juny del 1999)