El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Seleccionadors

Després d’haver vist en acció les seleccions d’handbol i hoquei sobre patins en els seus respectius mundials, ara és el torn de la de bàsquet en l’europeu. Algú es va emprenyar perquè Miquel Umbert, el seleccionador d’hoquei, parlava en català als seus jugadors -tots catalans- en els temps morts. En handbol i bàsquet no hi ha aquest problema lingüístic. Juan de Dios Román i Lolo Sainz són de la vella guàrdia, de quan l’esport es basava en dosis de testiculina i no en centres d’alt rendiment. Camacho, encara que és més jove, també compleix aquesta característica, que sembla clau per poder arribar a ser seleccionador espanyol. Román ja va fer més d’un espectacle en el mundial d’Egipte amb la seva incontinència verbal i ara Lolo Sainz es distingeix per demanar cojones als seus homes, però també per fer poques indicacions tècniques. Ja les ha fet al vestidor, dirà algú. Potser, però no queda gens bé que els temps morts els portin els seus ajudants, Javier Imbroda i Gustavo Aranzana, i siguin ells qui donin les instruccions. Dels tres tècnics, fa tota la impressió que en sobra un.
(Article publicat a El Punt el 26 de juny del 1999)