El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Olano

Quins ciclistes del pilot professional espanyol actual tenen més victòries en el seu palmarès? Olano, 39, i Mauri, 38. Qui és l’únic corredor en actiu que ha estat campió del món? Olano, amb dos títols. I el que té més títols estatals? Olano, amb tres -un en ruta, dos en contrarellotge-. I els únics que han guanyat la Vuelta? Mauri, el 1991 i Olano, el 1998. Qui ha guanyat una medalla olímpica? Olano, a Atlanta. Quins són els corredors amb més podis en la Vuelta? Olano i Escartín, amb dos. Quins són els ciclistes amb més podis en les tres grans curses per etapes? Olano i Escartín, amb tres. Quins són els corredors espanyols en actiu que han guanyat alguna etapa en el Tour? Cabello, Olano, Etxeberria i Escartín. I els que n’han guanyat més en la Vuelta? Jiménez, amb sis, i Olano i Mauri, amb cinc. Un lector observador haurà vist que hi ha un nom que es repeteix constantment. Un nom que, tot i el seu palmarès, no ven com altres perquè no puja muntanyes. Potser Abraham Olano encara paga el mundial que va guanyar a Colòmbia el 1995 i que estava destinat a Indurain.
(Article publicat a El Punt el 25 de setembre del 1999)