El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Èxit?

Hi ha moltes situacions en les quals es va difícil dir si aconseguir alguna cosa es pot qualificar d’èxit o, simplement, d’obligació. Per exemple, que el Barça s’hagi classificat per a la segona fase de la Lliga de Campions no és cap èxit. Era una obligació. Ha tingut mèrit com ho ha fet, perquè tenia rivals complicats, i prou. I el mateix es pot dir, globalitzant, dels set equips de la lliga espanyola que disputen aquest any les competicions europees. El Barça, el Real Madrid i el València continuen a la Lliga de Campions, i el Mallorca, l’Atlético, el Celta i el Deportivo, a la copa de la UEFA. Només faltaria que els haguessin eliminat! Algú havia sentit parlar abans d’alguns dels rivals que els equips espanyols de la UEFA han anat eliminant? Té mèrit el que ha fet el València, però la resta… Que l’Sparta de Praga, el Rosenborg i el Girondins també hi són, a la segona fase de la Lliga de Campions. Només per pressupost, tots els representants de la lliga espanyola haurien d’arribar fins a les darreres eliminatòries. No es pot fardar de rics i després dir que és un èxit superar els pobres.
(Article publicat a El Punt el 6 de novembre del 1999)