El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Emboirat

La boira de dimarts a Berlín, que no ens va deixar veure el partit, va retratar, en canvi, més d’un. Algú del milió llarg de catalans que diuen que van mirar, és un dir, el partit, s’atreviria a dir si l’equip de Louis van Gaal va jugar bé o malament? Dic si va jugar bé o malament, no si li va agradar el resultat o si la seva mania al tècnic holandès li fa veure el gol sempre mig buit. Doncs com a mínim un català que va veure, és un dir, el partit per la televisió va tenir el do de veure-ho tot perfectament: Carles Rexach. Perquè l’exajudant de Johan Cruyff no es va estar d’escriure al diari Sport: «Malgrat que el seu joc no em va convèncer, el Barça va estar més a prop de la victòria que l’Hertha.» Altres tècnics que fan de comentaristes van ser més subtils, donant voltes i voltes per no haver de parlar del que no havien vist. Rexach no. Ell està per sobre del bé i del mal i ho va veure tot. El joc del Barça no el va convèncer. Si en sap tant, com és que encara no ha estat mai primer entrenador en una lliga seriosa? El Japó? Allò va ser de per riure. Parlo de futbol de veritat.
(Article publicat a El Punt el 27 de novembre del 1999)