El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Mickey Mouse

De totes les tries de millors esportistes del mil·lenni, del segle, de l’any, del mes, del món, d’Europa, del barri o del replà del tercer pis que s’estan fent questes darreres setmanes, em quedo amb la de la federació espanyola de colombofília, que ha triat Mickey Mouse com el millor colom espanyol del segle XX. I doncs, a qui havia de triar, si no un colom? Una coloma, perdó. Molt ben fet, i per la mateixa regla de tres potser que la federació d’hípica hagués triat un cavall i la de llebrers un gos, oi? Doncs no, els millors esportistes de les federacions de llebrers i d’hípica són persones. O si més no tenen nom i cognoms: Manuel López de la Puerta en un cas i José Álvarez de los Asturias en l’altre. Un criador i un genet, és de suposar. Bromes a part, igual que els dels coloms han pensat en tothom i la federació de colombicultura ha designat el millor criador de coloms, potser que les federacions de llebrers i d’hípica també haguessin pensat en els subjectes directes de l’activitat esportiva i haguessin designat el millor llebrer i el millor cavall. I la de futbol, la millor pilota.
(Article publicat a El Punt el 25 de desembre del 1999)