El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

El derbi

Avui hi ha el derbi català de futbol. El què? El partit entre l’Espanyol i el Barça. Diuen que la sentència Bosman ha desvirtuat partits com el d’avui perquè la majoria de jugadors són de fora i ni tan sols saben què significa jugar contra el rival ciutadà. Potser. Però en el cas del Barça, aquests estrangers o comunitaris sí que saben que és molt important el partit contra el Real Madrid. Per què? Perquè, normalment, és a dalt de la classificació i tenen clar que és un rival directe. Són les conseqüències de la sentència Bosman les que desvirtuen el derbi català o la culpa la té la diferència de potencial, social, esportiu i econòmic, que hi ha entre els dos clubs?
(Article publicat a El Punt el 29 de gener del 2000)