El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Dnipropetrovsk

Últims instants del TN esports de dijous. El conductor, Xavier Valls, dóna uns quants resultats de la copa de la UEFA i diu que la Fiorentina ha empatat al camp d’un equip, el nom del qual no s’atreveix a pronunciar i que «ja podran veure demà al diari». A ell li va fer gràcia i tot, no pronunciar Dnipropetrovsk, que és el nom de l’equip en qüestió. Incompetències professionals al marge, és de baix nivell moral i cultural riure’s així d’una altra llengua, especialment quan es pertany a una llengua minoritària com la catalana. Una llengua que molts no saben pronunciar correctament, i diuen Vals en comptes de Valls i fan que nosaltres ens emprenyem.
(Article publicat a El Punt el 22 de setembre del 2001)