El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Ciclisme

El mundial de ciclisme per a professionals sobra. O si més no, sobra de la manera que es fa. Si durant l’any hi ha curses d’alta muntanya, d’altres absolutament planes i unes terceres amb una mica de tot, perquè el mundial s’acostuma a disputar en circuits amb una mica de tot. Un mundial no pot tenir el recorregut d’una etapa alpina del Tour, acabar a l’Aup d’Uès i que pugui guanyar Pantani? O com una etapa Salamanca-Valladolid de la Vuelta, totalment plana i que pugui guanyar Cipollini? Ja hi ha un mundial de contrarellotge, per què no n’hi poden haver dos més? I cada ciclista que corri allà on consideri que té més a guanyar. Seria molt més just que ara.
(Article publicat a El Punt el 20 d’octubre del 2001)