El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Recordatori

Aquest estiu fa 106 anys de la marató de Spyridon Louis, 94 del drama de Dorando Pietri, 90 de la injustícia a Jim Torpe, 78 dels herois de Carros de foc i de Johnny Weissmuller, 66 de l’orgull de Jesse Owens davant Hitler, 50 del triple mai vist d’Emil Zatopek, 42 de la marató a peu nu d’Abebe Bikila, 34 de la repressió de la plaça de les Tres Cultures, del Black Power i de Bob Beamon, 30 de la matança de Munic i dels set ors de Mark Spitz, 26 de Nadia Comaneci i l’aparició de les valkíries, 22 de l’inici dels boicots, 18 de Carl Lewis, 14 del dopatge de Ben Jonson. Un simple recordatori per si algú es pensa que els Jocs Olímpics van començar el 1992, a Barcelona.
(Article publicat a El Punt el 27 de juliol del 2002)