El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Cinc milions

Cinc milions de dòlars. Això és el que costa, segons el COI, la incorporació d’una nova llengua a l’organització d’uns Jocs Olímpics. El rebuig de l’assemblea del COI a l’espanyol és una bona lliçó per aquells que es pensen que la seva llengua ha d’estar per sobre de la dels altres perquè sí. Fa molt de temps que a l’imperi espanyol es va pondre el sol i si al Senat espanyol no hi ha calés ni mitjans perquè es puguin parlar les altres llengües oficials de l’Estat, doncs sembla que en el COI tampoc. Ara bé, el moviment olímpic hi ha posat preu: cinc milions de dòlars. Aznar ja sap què li toca. Si vol que l’esport mundial parli veritablement espanyol ha de pagar. Com quan Álvarez Cascos diu que si els catalans volem això o allò. Que ho paguem. No diuen que pagant sant Pere canta?
(Article publicat a El 9 Esportiu el 30 de novembre del 2002)