El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Per a un català, el patinatge de velocitat sobre gel, el luge o els salts d’esquí li queden tan lluny com el waterpolo, l’hoquei sobre patins o l’hoquei sobre herba a un finlandès. A cada país hi ha una cultura esportiva, fruit de la tradició, que fa que la gent s’interessi pels esports que més s’hi practiquen. Quan des de Catalunya algú es mira amb mala cara les retransmissions de certs esports que fan durant els mesos d’hivern les cadenes que emeten per satèl·lit, potser que pensi que, en un altre país, senten per aquell esport el mateix que nosaltres per les nostres especialitats favorites. I si en aquests països, per la via que sigui, han estat capaços de fer que hi hagi luge, bob, cúrling, patinatge sobre gel i esquí de fons a totes hores per televisió, potser que ens preguntem per què no passa el mateix amb esports que aquí tenim millor considerats. Que ells aconsegueixen patrocinadors que paguen i aquí no n’hi ha? És una de les raons. Doncs en comptes de rajar de certs esports, potser que es gasti el temps pensant com es pot fer el mateix que ells amb els nostres esports.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 7 de gener del 2003)