El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Tret de l’any i escaig de la mili, sempre he viscut a Catalunya. Per tant, no he hagut d’integrar-me a cap altra societat ni cultura -perquè a l’exèrcit, és clar, no hi havia ni societat ni cultura- diferent de la catalana. No sé què faria si anés a treballar a un altre país sense cap garantia d’estar-hi molts anys, amb el risc de perdre el lloc de feina qualsevol dia. No sé si intentaria conèixer el país, la seva cultura, la seva gastronomia. I si ho fes, no sé quin país, quina cultura i quina gastronomia seria el que els nadius m’ensenyarien. O sigui, que no m’estranya gens que Van Gaal i De Boer no sàpiguen qui és Joan Manuel Serrat o que Van Gaal el confongui amb un dels tres tenors. I no perquè siguin uns ignorants. Que alguna cadena de TV surti al carrer al centre de Barcelona a preguntar a joves menors de vint anys si coneixen Serrat. Primer, a veure quants responen en català. Segon, a veure quants, a més de dir que el coneixen, saben el nom d’alguna de les seves cançons. Tercer, algun d’aquests tan eixerits sap el nom d’algun tenor que no sigui un dels tres tenors?
(Article publicat a El 9 Esportiu el 18 de gener del 2003)