El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Vergonya aliena

Les retransmissions d’atletisme de TVE, quan hi ha en joc l’honor nacional espanyol, són insuportables. Tant, que em sembla que em farien vergonya aliena si en comptes de català fos de Palència o de Madrid. Com ahir en la copa d’Europa en pista coberta. És una competició nova en què Espanya estava entre les favorites en homes i que va guanyar. La prova es va decidir en el relleu i els comentaristes, abans que es corrés, ja deien que no seria just que hi hagués un canvi de líder -era Espanya, és clar-, en una cursa així. En la primera posta, Espanya va fer una infracció i si la desqualificaven, no seria campiona. No cal dir que, tot i la claredat de les imatges, a TVE tenien esperances que els jutges fessin els ullls grossos. La injustícia que una desqualificació decidís una copa va quedar en no-res quan no en va ser una, sinó dues les desqualificacions que la van decidir, la d’Espanya i la de Rússia. Deu ser allò que dues negacions es converteixen en una afirmació. L’atletisme espanyol travessa un gran moment, és cert, però no cal futbolitzar-lo.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 16 de febrer del 2003)