El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Em diuen que els jugadors de la USAP no són catalans, sinó francesos, que és la llengua que parlen. No sé quants jugadors de l’equip de rugbi de Perpinyà parlen català, ni quants l’entenen encara que no el parlin. La USAP és un club català per naixement, per història, per integració en una societat i per uns colors, independentment de la llengua que usen els seus esportistes o d’on han nascut. Com el Barça, l’Espanyol o la Santboiana. O potser és que hem d’aplicar als esportistes del Principat els mateixos criteris amb què ells jutgen els jugadors de la USAP? Llavors tampoc podríem considerar catalans esportistes, no cal dir noms, que dia rere dia surten per la televisió parlant en espanyol -o sigui, el francès dels de la USAP-, tot i que han nascut a Catalunya. Amb l’agreujant que l’ús social del català aquí, tot i estar com està, és molt més gran que a Catalunya Nord. Que ens deixin disfrutar dels èxits de la USAP i si, quan guanyin, acaben exhibint una bandera francesa, només estaran fent el mateix que fan la majoria dels esportistes del sud amb la bandera espanyola.
(Article publicat a El 9 Esportiu l’1 de maig del 2003)