El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Les curses de motos no m’atreuen especialment, i menys vistes per la televisió. Aquest any, però, m’estic convertint en un incondicional de les retransmissions que TVE fa del mundial de motociclisme. I no pas perquè els èxits dels pilots catalans em facin xalar especialment. L’interès és, purament i simplement, pels impagables comentaris de Valentín Requena, Ángel Nieto i companyia. D’entendre-hi, hi entenen. No ho dubto pas, però em sobra la visceralitat, sobretot de Nieto. Quan corre el seu nebot, només existeix ell. I sort que no comenta les curses del seu fill. Si generalment, els pilots de casa no cometen errades i sempre són factors externs els que fan que no guanyin, quan els pilots duen el cognom Nieto, aquest fet s’eleva a l’enèsima potència. No és que ahir hi hagués res de nou en el GP de Catalunya, però com que els dos Nieto van estar al davant, la visceralitat gairebé surt per la pantalla. Però cap d’ells va guanyar. I la veritat, només per fer la punyeta al pare i tío, que continuïn moltes curses més sense guanyar. I que ho facin Pedrosa i Elias, és clar.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 16 de juny  del 2003)