El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

A l’estil RDA

Els miracles no existeixen. Ni en l’esport. Kostas Kenteris no va passar dels quarts de final dels 200 m en el mundial del 1999 i després va encadenar títols olímpics, mundial i europeu. L’estiu passat, va renunciar als mundials de París al•legant una lesió. Por dels francesos, els dimonis mundials de la lluita contra el dopatge? En els dos darrers anys, la IAAF i l’agència antidopatge l’ha perseguit per mig món -Creta, Qatar, els Estats Units, Mèxic- per fer-li controls. Ni ara a Atenes l’han trobat. I quan semblava que el trobaven, té un accident de moto. Sempre és millor no poder participar en els Jocs per una lesió que perquè et fan fora. I més si són a casa. No fotem. Respectem la presumpció d’innocència, però al mateix temps, reclamem el dret a la sospita. Kenteris i Thanou actuen des de fa anys a l’estil RDA. És a dir, poques competicions en llocs poc importants i èxits en les grans competicions, en les quals no donen positiu. Com els atletes de l’RDA. I després tots sabem el que es va descobrir.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 14 d’agost del 2004)