El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Orgullós de tots

Si aquestes planes de resum del que han fet els esportistes catalans en els Jocs d’Atenes no parlessin de catalans sinó de castellans o andalusos i no fossin escrites en català sinó en castellà, serien un gran exemple d’estima perquè han fet una gran competició pels esportistes d’una determinada zona geogràfica. Però parlen de qui parlen i estan escrites en la llengua en què estan escrites. I només això és suficient perquè se’n faci una lectura política i no esportiva. Doncs, que la facin. Durant tots els Jocs en aquestes planes s’ha parlat d’èxits i de fracassos d’esportistes d’arreu del món. Amb especial dedicació als nostres, és clar. Em sento orgullós del que han fet els catalans a Atenes, però també d’haver vist Michael Phelps, Hicham el Gerrouj i qualsevol esportista que hagi competit buscant la glòria olímpica. Com s’utilitzen després aquests èxits ja és una altra història. És la que creen els mitjans de comunicació i els polítics. Quantes medalles ha guanyat Catalunya? Cap. Quants esportistes catalans han pujat al podi? Nou… o onze.
(Article publicat a El 9 Esportiu el 30 d’agost del 2004)