El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Hi ha una norma no escrita en la premsa esportiva espanyola que diu que els equips espanyols, quan juguen les competicions europees, sempre ho fan tot bé i si perden, és perquè els àrbitres els perjudiquen i per mala sort. Hi ha honroses excepcions, però històricament ha estat així. Què passa doncs, quan dos equips espanyols es juguen una copa d’Europa? I si, encara pitjor, un d’aquests equips espanyols és català? Doncs per conèixer la resposta només cal haver vist, escoltat o llegit el que els mitjans espanyols han dit, i continuaran dient de la final de la lliga de campions d’handbol, que van jugar dissabte en el palau blaugrana el Barça i el Ciudad Real.
No han utilitzat la paraula robatori perquè queda lleig si el rival és un altre equip del país, però ho arreglen amb el mot polèmica. Si el partit hagués anat com va anar però el rival del Barça no hagués estat el Ciudad Real sinó el Celje -o el Kiel, tant se val-, cantarien les excel•lències de la victòria èpica d’un altre equip espanyol. No hi hauria polèmica ni res. Si el rival del Ciudad Real hagués estat el Celje, o el Kiel, i no el Barça, doncs ja us podeu imaginar: els dirien de lladres en amunt. Fins i tot el president del Ciudad Real va dir que ara ja sabia a què s’anomena la màgia del palau, referint-se al fet que els àrbitres ajuden el Barça i li permeten fer el que vol. O sigui que aquest senyor, que té molts calers i li ha agafat per fer un equip d’handbol allà a cal Quixot, es carrega en un moment l’etapa més brillant de l’handbol espanyol. I els madrilenys li riuen les gràcies.
Allà a la meseta, que barregen totes les coses i tenen una al•lèrgia especial a tot allò que és català, són uns mestres en manipular i fer creure als seus que les coses són com ells volen i no com són en realitat. No trigarà a dir algú del PP que ha estat culpa de Zapatero (com que és del Barça) i posarà en el mateix sac la copa d’Europa del Barça, els papers de Salamanca i el finançament, i ens dirà que ho volem tot.
Doncs mireu, nois. La Santboiana ja té la lliga de rugbi; les de waterpolo i hoquei sobre herba -nois i noies- també les guanyaran equips catalans. En el play-off d’hoquei sobre patins set dels vuit classificats són catalans. I el Barça de futbol, dissabte enllestirà la lliga. No deia algú l’altre dia que s’han de tenir menys problemes d’identitat i anar més per feina? Doncs voleu més feina que la que han fet, només en aquest cap de setmana, els clubs catalans?
(Article publicat a El 9 Esportiu el 9 de maig del 2005)