El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Enganxat al biatló

Anava a parlar del partit entre el Barça i l’Espanyol de dissabte quan he recordat que als de l’Espanyol no els agrada que es parli d’ells sinó ets un d’ells i, com que no ho soc, doncs no en parlaré. Podria parlar de la part del Barça, però com que seria impossible fer-ho sense fer cap referència a l’Espanyol, doncs parlaré d’un altre tema. Per exemple, de biatló. De biatló? Sí senyors, un tema tant d’actualitat com la lliga de futbol o la copa de bàsquet, perquè diumenge va acabar el campionat del món d’aquest esport que s’ha disputat a Corea. El biatló, pels que no ho sàpiguen, és un esport d’hivern on es combina l’esquí de fons i el tir. La cadena Eurosport, que fa un exhaustiu i esplèndid seguiment dels esports d’hivern, m’hi ha fet aficionar. Que el comentarista sigui el “rei” del ciclisme i de l’atletisme de la cadena, Antonio Alix, també hi ha ajudat. I a més és un esport on no hi ha perill que cap esportista espanyol distorsioni el desenvolupament de la competició perquè, tot i que n’hi participa algun, no hi pinten res.
Anem al biatló. L’esquí de fons en si mateix no és que sigui gaire atractiu, però la combinació de l’esquí amb les aturades per a disparar a unes dianes, ara dret, ara ajagut, li donen un gran interès i emoció. Segons la prova -hi ha diverses modalitats i distàncies- la sanció per un tir errat és un minut de penalització -que se suma en el temps de forma automàtica-, haver de recarregar l’arma o haver de fer tantes voltes en un circuit de càstig per cada bala errada. Es pot comprendre doncs, que sigui un esport on hi poden haver grans sorpreses i que pot arribar a enganxar. I a mi m’ha enganxat. Hi ha proves curtes, llargues, contra el rellotge, amb sortida tots plegats, amb sortida d’un amb un amb la diferència perduda en la prova d’esprint. Moltes combinacions per a tots els gustos. I moltes estrelles. Per damunt de tot el noruec Ole-Einar Bjorndalen, de 35 anys, que en aquest mundial ha guanyat quatre ors -tres individuals i un de relleus- i que acumula cinc títols olímpics, tretze títols mundials, 88 victòries individuals i cinc en la general de la copa del món. Un dels títols en aquest mundial el va guanyar després de ser desqualificat i requalificat després d’una agre polèmica amb els jutges. Vés per on, al final hem trobat semblances entre el futbol i el biatló.