El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

El campionat del món de io-io, un participant en els Jocs Olímpics de la Joventut trencant la raqueta en una partida de bàdminton, un altre caient al rial dels obstacles en la mateixa competició i un campionat d’habilitat de gossos. Aquestes han estat algunes de les “notícies” que han acompanyat les habituals informacions del Barça, el Madrid i l’Espanyol en els espais d’esports dels telenotícies de TV3 aquesta setmana. El temps en un telenotícies és molt valuós. Com el poden gastar en aquestes coses? No hi ha notícies esportives de veritat? El io-io, els accidents dels Jocs de la Joventut i els gossos els arriben per agència, els tradueixen i llestos. És la política de la imatge “simpàtica”, i el comentari “enginyós”, que es fa moltes vegades en els esports de TVC. Com si els espectadors fóssim uns rucs. I no s’hi val a dir que és el mes d’agost. Durant tot l’any van apareixent periòdicament bestieses d’aquestes. El io-io i els gossos són esports? Si un individu fa el pi aguantant un munt de llibres serà un tema de cultura? I si ho fa amb monedes d’un euro serà d’economia? Ni de bon tros. I si ho veu segons qui del departament d’esports segur que ho encabeix en el seu espai del Telenotícies. Molesta i molt aquest tractament superficial de la informació esportiva en els telenotícies, que són els espais on més gent veu informació d’esports. Que recuperin el Fets i gent i hi posin els gossos, el io-io, les gimcanes de porquets i les curses amb l’home carregant la mestressa. I al Telenotícies, que facin notícies, com fan a la resta de seccions.
(Article publicat a El Punt el 28 d’agost del 2010)