El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

La plantilla del Barça vol dedicar la victòria contra el Getafe en el partit de lliga de demà al seu company Éric Abidal. Una de les maneres que tenen els futbolistes de donar suport als companys, del seu equip o d’un altre, que tenen algun problema físic greu és sortir al camp amb unes samarretes dedicades. Si l’autoritat no ho impedeix, és clar, com va fer la UEFA dimecres amb el Real Madrid i l’Olympique de Lió, que es van haver de posar les samarretes al final del matx de la lliga de campions perquè no els van deixar fer-ho abans. Una altra de les dedicatòries és posar-se una samarreta amb una inscripció de suport a sota l’uniforme i mostrar-la en el cas de fer un gol. Cal pensar que algun jugador del Barça tingui previst fer aquest gest en el partit de demà. I si algun jugador del Barça s’aixeca la samarreta i mostra el missatge, quina serà la reacció de l’àrbitre? Li ensenyarà una targeta com va fer l’àrbitre de torn amb el jugador de l’Espanyol José Callejón quan va mostrar una samarreta amb la imatge de Dani Jarque? O ho posarà a l’acta i després serà el comitè de competició el que amonestarà el jugador per felicitar l’aniversari de la seva mare com es va fer amb Messi en el seu moment? Perquè Messi, i algun altre jugador del Barça, és a una targeta de la suspensió per acumulació d’amonestacions. O sigui, que si veuen una targeta demà no jugaran la setmana vinent a Vila-real.
Si el proper partit del Barça no fos a un camp complicat com el del Vila-real, i amb la perspectiva de la visita al Bernabéu, estaria bé fer-se amonestar per donar suport a un company malalt. Segurament que ni tan sols Mourinho ho criticaria. Des del Barça ja han dit que no forçaran les targetes i que el que hagi de passar, passarà. Ara bé, no sé si algú dirà a Messi que és millor que no jugui amb foc i que si van ser capaços d’amonestar Callejón per recordar-se d’un company mort, què no faran amb un que homenatgi un company malalt? La targeta a Callejón, al final, la hi van retirar; la de Messi per felicitar la mare, no. A més de les normes, que hi són per complir-les, però que s’han d’aplicar amb seny, ja tenim també el que en podríem anomenar una mena de jurisprudència tan aleatòria com vulguem, com si fos una escala de gradació. Ara ja sabem que homenatjar un mort és motiu de sanció però al final pot ser perdonable, fer-ho amb una mare, no. I un company que té un tumor? Potser demà ho sabrem.
 (Article publicat a El 9 Esportiu  el 18 de març del 2011)