El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

La mida, importa?

Si bĂ© es veritat que la mida del sensor sol determinar bona part de la qualitat que es pot obtenir amb una cĂ mera concreta, no Ă©s tota la veritat. Una de les coses que semblen inexplicables en fotografia digital Ă©s que, tot i ser aparells electrònics, els models professionals sĂłn cada vegada mĂ©s grans i pesants. Una paradoxa, ja que l’electrònica miniaturitza cada vegada mĂ©s els seus components i tothom preveu que això continui sent aixĂ­. Les preguntes sĂłn: com pot ser que el tamany de sensor professional encara estigui basat en l’antic 24×36 mm? Quan una gran marca planifica un sistema fotogrĂ fic, es tĂ© en compte que d’aquĂ­ a poc temps els avenços en electrònica poden canviar tota la part òptica del sistema?