El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Per als que somiem que algun dia ens regalaran una Leica M ben assortida d’objectius, el premi de consolaci√≥ ha estat, durant el parell d’anys que ha durat la seva producci√≥, la fant√†stica i mai prou ben ponderada Epson R-D1. De tel√®metre, √©s clar, amb muntura Leica i sensor de mida APS-C. I dic que ha estat perqu√® el fabricant de fotocopiadores que hi posa la marca i els cal√©s (la resta √©s Cosina) ha decidit reviure-la amb el model R-D1x. B√†sicament √©s la mateixa c√†mera, amb els seus sis milions de p√≠xels, amb alguns retocs de programari i alguna cosa m√©s que encara no se sap (alguns blogs diuen que l’empunyadura √©s nova, per√≤ ja existia abans com a accessori). El que no est√† clar √©s a qu√® treu cap reeditar una c√†mera que, per resoluci√≥ est√† obsoleta, per preu sobrevalorad√≠ssima (al voltant dels 2.000 d√≤lars) i per p√ļblic, limitada a una minoria de col¬∑leccionistes i de mani√†tics com jo. Tant se val, quantes m√©s n’hi hagi al mercat (encara que sigui al Jap√≥) m√©s assequible ser√† i jo encara no la he esborrat dels meus somnis. Ni que sigui per recuperar un excel¬∑lent Voigtlander Color-Skopar 25mm que vaig utilitzar fa anys amb uns resultats impressionants.