El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Lupa

Una bona lupa
Actualment, els visors de DSLR que no disposen de sensor full-frame solen oferir la sensaci√≥ d’estar observant a trav√©s d’un t√ļnel, amb una imatge petita i llunyana. Aquest efecte √©s m√©s evident quant m√©s petit √©s el sensor, sent especialment inc√≤mode en el format Four Thirds de Panasonic-Leica i Olympus. Per tal de solucionar-ho hi ha diferents lupes que es poden acomodar a l’ocular del visor. Aquesta, la Seculine KPS U-13C foto disposa d’un sistema de fixaci√≥ molt s√≤lid i funciona amb la majoria de marques actuals. L’ampliaci√≥ √©s d’1,3x, cosa que de vegades no permet llegir completament la informaci√≥ de l’exposici√≥ (segons on estiguin situada en el requadre). De tota manera continua sent un accessori molt √ļtil i recomanable, doncs ve acompanyat de dos oculars de goma que permeten veure-hi millor als qui portem ulleres. Es pot trobar en diferents botigues d’Internet, algunes a Ebay.