El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Voigtländer

És extraordinari que encara existeixin fenòmens com el que representa aquesta marca. No nomĂ©s pel que fa a la producciĂł d’objectius de gamma alta, capaços de rivalitzar amb Leica, sino tambĂ© per continuar produint cĂ meres de 35 mm i, el mĂ©s important- de visor directe amb telèmetre d’imatge partida. La Bessa R4 n’Ă©s l’exemple mĂ©s destacat i per tal d’equipar-la convenientment nomĂ©s cal fer una ullada al repertori d’òptiques amb què compta: un Aspherical Ultra Wide Heliar 12mm f5.6 (cobreix 120Âş sense ser ull de peix), un Aspherical Super Wide Heliar 15mm f4.5, un Color-Skopar 21mm f4, un Color-Skopar 25mm f4, un Aspherical Ultron 28mm f1,9, un Ultron 28mm f2, un Color-Skopar 28mm f3.5, un Aspherical Ultron 35mm f1.7, un Color-Skopar 35mm f2.5 i un 35mm f2.5 pancake. Això nomĂ©s pel que fa als angulars, la llista continua i Ă©s molt extensa.
Per tal de complementar-la convenientment i ja que els visors incorporats de les cĂ meres que fabrica no solen anar mĂ©s enllĂ  de la cobertura d’un 28 mm, la marca acaba de posar al mercat un visor zoom de 15-35 mm, amb factors de correcciĂł de 1,33 i 1,5x per a les Epson RD-1 i Leica M8. Segurament no serĂ  barat, però tenint en compte que cada vegada hi ha mĂ©s cĂ meres sense visor de cap mena, crec que podria ser una bona alternativa per a molts usuaris que no s’acostumen a enquadrar a travĂ©s d’una pantalla, per molt alta resoluciĂł que tingui.