El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

De broma

Ho sento, no me’n puc estar. Per mitomania, per estètica, per portar la contrĂ ria, no ho sĂ©… Però vull dedicar aquesta entrada a la gent de Minox i les seves “pijadetes”. Des de els anys 60 s’havien caracteritzat per construir cĂ meres molt petites, que van ser anomenades “espĂ­a” i que apareixien a les pelĂ­cules d’en James Bond de l’època. Fèien servir un rodet especial amb un negatiu de 8×11 mm que, evidentment, no podia proporcionar una gran qualitat d’imatge. Ara, a part de presentar una lĂ­nia de compactes força decent, recreen alguns dels aparells mĂ­tics del segle passat com la Leica III o la Rolleiflex TLR a escala 1:2, o sigui a la meitat de la mida original. La qualitat que se’n pot obtenir Ă©s força deficient, ja que el sensor Ă©s petit i la resoluciĂł, baixa. Però no em negareu que, nomĂ©s pel seu encant i per la seva estètica ja us agradaria poder gaudir-ne ni que fos una estona mentre els que us envolten se la miren bocabadats. Preus: uns 200 euros la Minox DCC Leica III (5 megapĂ­xels interpolats, 3.2 sense interpolar), i si voleu la versiĂł xapada en or, us en costarĂ  uns 330. La  Minox Minidigi Rolleiflex, de 3 megapĂ­xels i format quadrat tambĂ© s’acosta a aquesta xifra. En format de pelĂ­cula de 8×11 tambĂ© fabriquen la Hasselblad SWC (la de gran angular fix) i la Contax I igualment fascinadores.