El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

Estem a les seves mans (o urpes)Que les empreses de software s√≥n, per dir-ho amb delicadesa, un p√®l punyeteres ho sabem tots. I que solen estar compinxades amb d’altres pertanyents al sector tecnol√≤gic, tamb√©. No vull avorrir ning√ļ queixant-me de les actualitzacions innecess√†ries d’Adobe Systems Incorporated, el gegant mundial del programari d’imatge i disseny. Per√≤ el que no t√© cap justificaci√≥ √©s que, pel fet de comprar-se la Canon √ļltim model (EOS 5D Mark II, s√≠ la de 23 megap√≠xels) el senyor Adobe obligui a actualitzar a Photoshop CS4 si es vol processar un RAW d’aquesta m√†quina amb aquest programa. √Čs un esc√†ndol, un ab√ļs i fa plantejar-se si no s’acosta el moment que el programari lliure comenci a buscar les pessigolles a aquests californians tan soberbis. Hi ha gent que diu que aquestes empreses s√≥n les primeres a facilitar que es pirategin els seus programes per tal d’aconseguir una posici√≥ dominant en el mercat (un monopoli de facto en aquest cas). No s√© si tenen ra√≥, per√≤ tal i com van les coses √©s probable que acabin morint d’√®xit.