El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/lluisromero
Articles
Comentaris

La marca d’òptiques germano-ucrainesa Hartblei acaba d’anunciar la seva gamma d’objectius descentrables-basculants Superrotator. A mĂ©s a mĂ©s, grĂ cies a un acord amb la prestigiosa Zeiss, podrĂ  lluĂŻr el logo  Carl Zeiss en els seus 40mm F4, 80mm F2.8 i 120mm F4 Macro. Els tres es fabricaran per les montures Canon EF, Nikon F, Sony A, Pentax K i potser alguna mĂ©s.

Aquests objectius estan basats en òptiques dissenyades per al format 6×6 amb grups de lents fabricats per Carl Zeiss i muntats en cossos manufacturats per Hartblei. El basculament permet evitar la distorsiĂł quan es vol fotografiar una panorĂ mica a base de diverses preses. EL preu estĂ  encara per decidir, però per poc competitiu que sigui, segurament serĂ  mĂ©s barat qye les versions semblants de Canon o Nikon. Als fotògrafs que han tingut la sort de provar els prototips nomĂ©s els han costat 300 euros cadascun. Quina sort!